Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen'den Önemli Açıklamalar

Etki alanını genişleten mutant virüs tehlikesine dikkat çekti, “Mersin’de normalleşme süreci çok daha kötü sonuçlar meydana getirebilir ve bu nedenle de Mersin’de normalleşmeye geçilmemeli’’ dedi.

25 Şubat 2021 Perşembe, 20:35
Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen'den Önemli Açıklamalar
-

Bilgi: Instagram'da @tarsus27aralik'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Koronavirüs salgını ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de etkisini hissettirmeye devam ediyor. Son zamanlarda ortaya çıkan mutant virüsün Mersin’de de etki alanını genişlettiğini belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen önemli açıklamalarda bulundu.

Ulusal bir gazeteye açıklamalarda bulunan Mehmet Antmen “Mersin’de normalleşme mümkün değil” derken, “100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı tablosuna göre, Mersin’de vaka görülme sıklığı 100 binde 90 civarında. Haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında Türkiye ortalaması ise 45 civarı. Yani Mersin’deki vaka sayısı Türkiye ortalamasının iki katı daha fazla. Ayrıca, mutant virüs ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de etkisini artırıyor. Virüs nedeniyle vakalar artıyor ve bu nedenle normalleşmeyle birlikte yeni bir pik ve dalga olasılığı çok yüksek” dedi.

“Mersin’de pozitif vakaların neredeyse yarısının mutant virüs olduğunu” da açıklayan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Mersin’de normalleşme süreci çok daha kötü sonuçlar meydana getirebilir ve bu nedenle de Mersin’de normalleşmeye geçilmemeli’’ diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
27 Aralık ,Tarsus Haberleri ,Tarsus Haber ,Hava Durumu
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Kilis Elektrik Kesintisi 20 Nisan Salı