Yemen Ulusal Direniş Güçleri: "Kızıldeniz’de İran’dan Husilere teçhizat sevkiyatı engellendi" - ADEN

Yemen’de uluslararası toplum tarafından tanınan hükümete bağlı Ulusal Direniş Güçleri, Kızıldeniz’de İran’dan Yemen’deki Husilere gönderildiği öne sürülen ve insansız hava aracı (İHA) üretiminde kullanılabileceği belirtilen askeri malzeme ile elektronik teçhizat taşıyan bir geminin durdurulduğunu açıkladı.

30 Ağustos 2026 Pazar, 20:27
Yemen Ulusal Direniş Güçleri: "Kızıldeniz’de İran’dan Husilere teçhizat sevkiyatı engellendi" - ADEN
-

Yemen’de uluslararası toplum tarafından tanınan hükümete bağlı deniz kuvvetleri, İran’dan Yemen’deki İran yanlısı Husilere gönderildiği öne sürülen askeri malzeme ve elektronik teçhizat sevkiyatının Kızıldeniz’de engellendiğini açıkladı.

Hükümet yanlısı Yemen Ulusal Direniş Güçleri tarafından açıklamada, operasyonun 24 Ağustos’ta gerçekleştirildiği ve İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile bağlantılı olduğu iddia edilen kaçakçılık ağlarının deniz faaliyetlerine ilişkin istihbarat çalışmaları sonrasında düzenlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, belirlenen bölgeye sevk edilen birlikler, gemiyi ve mürettebatını durdurarak sevkiyatı engelledi.

Operasyona ilişkin paylaşılan görüntülerde ele geçirilen bazı malzemeler gösterildi. Ele geçirilen teçhizat arasında kontrol ve yönlendirme sistemleri, canlı görüntülerin iletilmesi ve işlenmesinde kullanılan cihazlar, havacılık sistemleri ile yakıt enjeksiyonunda kullanılan elektronik bileşenler, telsiz haberleşme cihazları, antenler ve çeşitli elektronik parçaların bulunduğu belirtildi.

Yemen Ulusal Direniş güçleri, ele geçirilen bazı ekipmanların saldırı amaçlı insansız hava araçlarının (İHA) üretimi ve geliştirilmesinde kullanılabileceğini öne sürdü. Ancak açıklamada, söz konusu parçaların İran kaynaklı olup olmadığı ve nihai kullanım amaçları teyit edilmedi.

Direniş Güçleri ayrıca, gemi mürettebatıyla yapılan ilk sorgulamalarda DMO tarafından organize edildiği öne sürülen koordinasyon yöntemleri ve kaçakçılık güzergahlarına ilişkin bilgi elde edildiğini ileri sürdü.

Açıklamada aynı zamanda, geminin ele geçirildiği sırada Yemen’in batı kıyısındaki güçlere füze saldırıları düzenlendiği ancak saldırıların operasyonu engellemediği belirtildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
27 Aralık ,Tarsus Haberleri ,Tarsus Haber ,Hava Durumu
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: 2 yaralı
İş yerinde iki arkadaş arasında silahlı kavga: 1 yaralı - MALATYA
İran’dan Kuveyt ve Bahreyn’deki petrol tankerlerine saldırı tehdidi - TAHRAN
Muratlı’da çatı yangını paniği - TEKİRDAĞ
18 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan şahıs Dalaman’da yakalandı - MUĞLA
Alaplı’nın yardım gönüllüsü Tuncay Çil son yolculuğuna uğurlandı - ZONGULDAK
15 gün önce açılan çukur esnafı çileden çıkarttı - ZONGULDAK
Park halindeki araçta kullanılmaz hale geldi - ZONGULDAK
Refüje çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti - MUĞLA
Gölete düşen köpeği dalgıç polisler kurtardı - ADIYAMAN